Pogoji poslovanja

 1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletnega trgovca Technotop.si  so oblikovani v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), v skladu s smernicami GZS ter v skladu z mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletne trgovine Technotop.si upravlja:

Technotop avdio video trgovina, poslovni subjekt Stojan Pacek s.p., naslov: Nove Fužine 47, 1000 Ljubljana, Slovenija. (spodaj ponudnik in upravitelj)

 

 1. VARNOST

Ponudnik se zavezuje k stalnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu s predpisi Republike Slovenije o varstvu podatkov.

Naši postopki za zaščito podatkov so usklajeni z zakonodajo Republike Slovenije o varstvu osebnih podatkov.

Kupec soglaša, da lahko prodajalec obdeluje, hrani in uporablja podatke o strankah, ki jih prejme v okviru poslovanja, razen tistih, ki so zaupne narave. Prodajalec uporablja e-poštni naslov stranke izključno za obveščanje o poslovnih zadevah ali, če se kupec s tem strinja, za obveščanje o novostih, akcijah in podobno.

Osebnih podatkov strank prodajalec ne bo posredoval tretjim osebam, razen če kupec izrazi željo za to ali če je to nujno za izvedbo posla (na primer, reševanje reklamacij). V takšnih primerih se obseg prenesenih podatkov omeji na najnižjo potrebno raven.

Stranka ima pravico biti obveščena o obdelavi svojih osebnih podatkov ter ima možnost popraviti, blokirati ali izbrisati svoje podatke iz evidenc prodajalca, razen če je ohranitev podatkov potrebna zaradi davčnih obveznosti ali upravičenih zahtev državnih organov.

 

 1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Varstvo osebnih podatkov:

Osebne podatke skrbno varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

 

Katere osebne podatke zbiramo?

- Osnovni osebni podatki (npr. ime in priimek) ter podatki za komunikacijo (npr. naslov, e-pošta, telefon, IP naslov)

- Informacije o izbranih (želenih) načinih komunikacije z Technotop

- Podatki o komunikaciji z Technotop, vključno s trženjsko komunikacijo

- Finančni podatki, plačila, itd.

- Podatki, pomembni za zavarovanje (npr. uveljavljanje garancijskih zahtevkov).

 

Pravne podlage za obdelovanje osebnih podatkov:

- Soglasje (lahko ga kadarkoli prekličete)

- Potrebno za sklenitev in/ali izpolnitev pogodbe z vami

- Obdelava zaradi zakonitih interesov, ki si jih prizadeva Technotop ali tretja oseba

- Zakonska zahteva (npr. podatki na izdanem računu).

 

Nameni zbiranja osebnih podatkov:

Podatke zbiramo le za določene, izrecne in zakonite namene, kot so odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, izboljšanje spletnih strani, ponudba storitev, trženjske akcije itd. Podatke uporabljamo izključno za lastne potrebe in jih ne posredujemo tretjim osebam.

 

Hramba osebnih podatkov:

Osebne podatke hranimo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Po preteku obdobja hrambe jih trajno izbrišemo ali anonimiziramo.

 

Pravice v zvezi s podatki:

Imate pravico do dostopa do podatkov, popravka ali dopolnitve podatkov. Lahko zahtevate izbris podatkov (razen v nekaterih primerih) in vložite pritožbo pri nadzornem organu.

 

Kontakt za vprašanja:

technotop.prodaja@siol.net

 

Preklic soglasja:

Soglasje lahko prekličete z gumbom ODJAVA v vsakem sporočilu ali prek kontaktnih podatkov na www.technotop.si. Preklic soglasja nima negativnih posledic ali sankcij.

Izbris podatkov:

Lahko zahtevate izbris svojih podatkov (razen v nekaterih primerih) in imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu.

 

 1. CENE IZDELKOV

Nakupovanje v spletni trgovini Technotop.si je mogoče opraviti v slovenščini prek spleta, elektronske pošte ali telefona.

Vsi izdelki z navedenimi cenami so na voljo za naročilo prek nakupovalnega vmesnika (košarica–zaključi nakup), s čimer prejmete uradni predračun po elektronski pošti. Ob tem se morate strinjati s splošnimi pogoji poslovanja. Samo povpraševanje po izdelkih prek gumba "povpraševanje za nakup" ni zavezujoče. Enako velja za izdelke brez cen, kjer lahko na podlagi gumba "povpraševanje" zaprosite za informacijo o ceni ali konkreten predračun.

Objavljene cene veljajo za spletne nakupe ob 100-odstotnem plačilu po prejemu predračuna ali pisno potrjeni ponudbi.

Cena naročenih izdelkov, dostavljenih po pošti ali preko paketnih distributerjev, se lahko poveča za znesek, ki ga za to storitev zaračunava pošta ali paketni distributer.

Vse cene so izražene v evrih in vključujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače.

Navedene cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določenega roka veljavnosti. Trajanje specifičnega predračuna je navedeno na samem dokumentu.

"Garantirano najboljša cena": Razdelek velja samo za cene primerjane z identičnimi izdelki ponujenimi v Republiki Sloveniji. Ponudbe iz tujine ali iz posebnih akcij drugih ponudnikov ne veljajo. Za povpraševanje in ponudbo pošljite link, sliko ali scan ponudbe z vsemi podatki na email: tecknotop@siol.net

Kljub prizadevanjem za natančne informacije se lahko zgodi, da je cena napačna. V takšnem primeru, ali če se cena ali dobavni rok izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil kupcu odstop od nakupa in hkrati predstavil rešitev, ki bo zadovoljila obe strani. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena takoj, ko kupec potrdi naročilo prek gumba "zaključi nakup" ali v primeru povpraševanja, ko plača prejet predračun (delno ali v celoti, odvisno od pogojev navedenih na predračunu). Od tega trenutka naprej so vse cene in pogoji fiksirani in zavezujoči tako za ponudnika kot tudi za kupca.

 

 

 1. DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA

Dobavljivost izdelkov:

Informacije o razpoložljivosti izdelkov in druge relevantne podatke glede vašega naročila vam bomo posredovali preko elektronske pošte ali telefona, takoj ko prejmemo vaše naročilo ali povpraševanje. V primeru, da naročenega izdelka trenutno ni na zalogi, vas bomo nemudoma obvestili o predvidenem datumu dobave. V primeru morebitne nedobavljivosti naročenega izdelka vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo izdelka ali druge dogovorjene možnosti.

Industrijo zabavne elektronike trenutno močno prizadene pomanjkanje polprevodnih čipov na trgu. Dobavni roki so zato daljši, dobavitelji pa lahko prenehajo izdelovati določene programe izdelkov. Prosimo za razumevanje in predhodno preverbo dobavljivosti. Trudimo se po najboljših močeh, da ustrežemo našim strankam. V primeru, ko izdelek ni na voljo ali kupec ne sprejme alternative, vrnemo celotno kupnino.

 

Možnosti prevzema oz. dostave blaga:

 • Osebni prevzem na sedežu podjetja:

   Če se odločite za osebni prevzem, bo blago na voljo na sedežu podjetja Technotop, Stojan Pacek s.p. Prevzem je možen po predhodnem dogovoru preko elektronske pošte ali telefona.

 

 • Pošiljanje po pošti na naslov kupca:

   Za pošiljanje blaga iz našega skladišča sodelujemo s GLS Slovenija. V primeru pošiljanja prek pošte je mogoče, da boste prejeli račun ločeno od naročila, še posebej, kadar se blago pošlje neposredno iz distribucijskega skladišča. Stroški pošiljanja se lahko povečajo za vrednost pakiranja in pošiljanja (odvisno od izdelka, vrednosti nakupa, načina plačila, itd.). Standardni strošek pošiljanja znaša 4,88 EUR z vključenim DDV.

 

 

 1. AVTORSKE PRAVICE

Vsi opisi izdelkov in druge pisne vsebine so intelektualna last njihovih avtorjev in se jih brez izrecnega dovoljenja ne sme reproducirati.

 

 

 1. GARANCIJA

Vsi izdelki v naši prodaji so opremljeni z garancijo uvoznika oziroma proizvajalca, pri čemer je servisiranje in dobava rezervnih delov zagotovljena v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete neposredno na nas ali na pooblaščenega serviserja. Pogoji garancije, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku ali vključen na računu, so veljavni pri uveljavljanju garancije. Garancija velja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa.

Garancija praviloma ne pokriva: potrošnega materiala, baterij, Ni-Cd in NiMH baterij in akumulatorjev, žarnic, disket, optičnih medijev, video in avdio kaset, varovalk, elektronskih komponent, ipd.

Za avdio in video posnetke ter računalniške programe garancija ne velja, če je potrošnik odprl varnostni pečat. Odprtje varnostnega pečata se šteje za pretrganje ovojne folije ali razkritje serijske številke. Informacije o garanciji so prav tako navedene na strani posameznega izdelka. Če teh podatkov ni, izdelek nima garancije ali so podatki trenutno nedostopni. V takem primeru nas lahko kupec kontaktira, da mu posredujemo aktualne informacije.

 

 

 1. VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) imate pravico vrniti naročeno blago, kupljeno preko pogodbe na daljavo, vključno z nakupi prek interneta, brez navedbe razloga.

Če se odločite odstopiti od pogodbe, morate v 14 dneh po elektronski pošti obvestiti našo službo za pomoč uporabnikom o svoji odločitvi. Po prejemu e-pošte vas bomo kontaktirali in vam posredovali informacije o postopku. Stroške dostave blaga krije kupec. Spletni nakup se nanaša izključno na nakupe v naši spletni trgovini. Dogovori ali nakupi prek predračunov ter fizični nakupi na prodajnem mestu (avdio video showroom) ne spadajo med izdelke, ki so predmet vračila.

Kupec, ki odstopi od pogodbe, mora blago vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži, v nespremenjeni količini in na svoje stroške. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, pred uporabo izdelkov pa priporočamo preverjanje njihove ustreznosti. Vračilo že uporabljenih izdelkov ni mogoče.

Pravica do odstopa od pogodbe velja le za pregled blaga, ne pa tudi za 14-dnevno brezplačno uporabo izdelka. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v določenih primerih, na primer pri blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika ali ni primerno za vračilo zaradi svoje narave.

 

Postopek vračila kupnine:

Podjetje Technotop, Stojan Pacek s.p., kupcu, ki odstopi od pogodbe in vrne izdelek, povrne prejeto kupnino. Kupnina se nakaže na račun kupca najkasneje v 14 dneh po prejemu vrnjenega izdelka in pravilno izpolnjenem obrazcu za odstop od pogodbe.

Pridržujemo si pravico znižati vračilo kupnine v primeru obrabe, nepopolnega vračila ali poškodb izdelka.

Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo v obliki PDF dokumenta: [odstop_pogodba_obrazec](povezava_do_obrazca).

 

 

 1. REKLAMACIJA

Kupec ima pravico reklamirati blago, če le-to ne ustreza obljubljenim lastnostim, če so bile poslane napačne količine, barve ali če kako drugače odstopa od kupčevega naročila. Reklamacije so mogoče v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije zaradi stvarne napake.

Reklamacije sprejemamo preko elektronske pošte na naslovu technotop.prodaja@siol.net ali neposredno preko pooblaščenega servisa. Za informacije o tem, kateri servis pokriva specifično znamko, nas lahko kontaktirate.

 

 

 

 1. ODVEZA ODGOVORNOSTI
 • Potrditev Cen in Dobavnih Rokov:

   - Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi osebje podjetja Technotop avdio video trgovina, Stojan Pacek s.p.

   - Povpraševanje vključuje podatke o stanju dobave, ki so:

     - Blago v skladišču ali salonu – na voljo za prevzem takoj oz. v 2-7 delovnih dneh od prejema plačila.

     - Blago v skladišču pri dobavitelju/distributerju – na voljo za prevzem v dveh do sedmih delovnih dneh od prejetja plačila.

     - Blago po naročilu – dobava po dogovoru, odvisno od znamke in vrste produkta. Avans 20–30% pri specifičnih naročilih.

 

 • Prekinitev Pogodbe:

   - Pridržujemo si pravico prekiniti pogodbo in dobavo izdelka, če ugotovijo, da ni več dobavljiv ali so ga prenehali izdelovati.

   - V takem primeru kupcu povrnejo celotno kupnino ali ponudijo alternativen izdelek s podobnimi lastnostmi.

 

 • Ažurnost in točnost podatkov:

   - Ponudnik si prizadeva za ažurnost in pravilnost podatkov, vendar se lastnosti artiklov, roki dobave ali cena lahko spremenijo hitro.

   - V primeru sprememb ponudnik obvesti kupca, ki ima možnost odstopa od naročila ali zamenjave naročenega artikla.

 

 • Odgovornost za Mnenja o Artiklih:

   - Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj obiskovalcev in si pridržuje pravico do zavrnitve objave neresničnih, zavajajočih ali žaljivih mnenj.

   - Ponudnik se odvezuje odgovornosti iz informacij v mnenjih.

 

 • Simbolične Fotografije:

   - Fotografije artiklov so simbolične in kljub trudu za natančnost ne zagotavljajo lastnosti artikla.

 

 • Odstop od Pogodbe s Stranko:

   - Ponudnik si pridržuje pravico do odstopa od pogodbe s stranko v primeru očitne napake v skladu z zakonodajo.

 

 • Spremembe Pogojev Poslovanja:

   - Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja kadarkoli in na kakršenkoli način, brez predhodnega opozorila.

 

 

 1. PLAČILNI POGOJI
 • Plačilo po Predračunu:

   - Bančno nakazilo na TRR po prejemu predračuna po e-pošti.

   - Omogoča dodaten popust; dostava nad 150 EUR brezplačna (Slovenija).

   - Račun lahko prejmete ločeno od paketa.

 

 • PayPal:

   - Varno spletno plačevanje preko sistema PayPal za fizične in pravne subjekte.

   - Preprečuje zlorabo kreditne kartice in/ali osebnih podatkov.

 

 • Plačilo po Povzetju:

   - Omogoča se za določene izdelke v spletni trgovini.

   - Plačilo dostavljavcu v gotovini ali s kartico.

   - Pri nekaterih izdelkih zahteva do 20% avansa.

 

 • Plačilo v Gotovini:

   - Možno pri obisku avdio video salona ob nakupu izdelka iz zaloge ali razstavnega eksponata.

   - Izdan gotovinski račun na licu mesta.

 

 • Plačilo s Kartico:

   - Omogoča plačilo s karticami (Mastercard, VISA, BA, Karanta, Maestro, DINERS CLUB) tako v salonu kot na spletu.

   - Uporablja zanesljivo kartično poslovanje preko POS terminala Bankart.

 

 • Leanpay (do 48 Obrokov):

   - Financiranje od 200 EUR do 5.000 EUR v 6-48 obrokih.

   - Pogoji: polnoleten slovenski državljan s stalnim prebivališčem, pozitivna kreditna ocena, veljavna kartica za plačila na spletu.

 

 • Nakup na Obroke (do 24 Obrokov) Diners

   - Lastnikom DINERS CLUB kartic omogočen obročni nakup od 2 do 24 obrokov.

 

 

*Pomembno:

- Pridržujemo si pravico do spremembe plačilnih pogojev kadarkoli.

- Različni načini plačila so na voljo glede na vrsto izdelka in druge okoliščine.

 

 

 1. POGOJI IN SPLOŠNE DOLOČBE TER INFORMACIJE O REGISTRACIJI

Registracija:

- Za potrebe poslovanja Technotop avdio video trgovina, Stojan Pacek s.p. (v nadaljevanju: upravitelj) zbira naslednje podatke:

  - Ime in priimek,

  - Naslov in kraj bivanja,

  - Naslov elektronske pošte,

  - Ostali podatki, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu technotop.si.

 

- Ob registraciji lahko uporabnik (po želji) pristane na prejemanje obvestil na navedeni elektronski naslov, vendar ne več kot pet obvestil mesečno.

- V obvestilih bodo registrirani uporabniki obveščeni o posebnih ugodnostih, akcijah, promocijskih kodah, predstavitvah novih izdelkov, in obvestilih o aktualnih nagradnih igrah.

 

- Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, upravitelj ne odgovarja.

 

Varovanje podatkov:   - Upravitelj spletne trgovine technotop.si, Technotop avdio video trgovina, Stojan Pacek s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

 

 

 1. PRITOŽBE

- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

- V primeru pritožb, sporov ali težav se kupec lahko obrne na ponudnika preko elektronskega naslova technotop.prodaja@siol.net.

- Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

- Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.

- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora.

- Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Ekipa TechnoTOP